1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Българска марка ракия жъне успехи в Европа, САЩ и Азия

Българска марка ракия жъне успехи в Европа, САЩ и Азия

Д. Николова: „Предлагаме на чуждестранните си партньори ракия с високо качество и уникални характеристики, спечелила много престижни награди, сред които златен медал от “Винария 2007”

 

"Най-продаваната българска ракия - "Карнобатска гроздова", се радва на огромен интерес в чужбина", каза вчера Десислава Николова, изпълнителен директор на "Винпром Карнобат". Повече от година карнобатската гроздова ракия се изнася за пазари, където традиционно се произвеждат и ценят  високоградусовите напитки, каквито са Англия, Испания, Португалия, САЩ и азиатските страни.

"Предлагаме на чуждестранните си партньори ракия с високо качество и уникални характеристики, спечелила много престижни награди, сред които златен медал от "Винария 2007", каза Николова. Според нея страната ни ще се прослави по света именно с ракията си, защото тя е символ на българския дух и традиция." Хора от всички краища на света вече свързват България с пивката и ароматна "Карнобатска гроздова" и благодарение на нея разбраха какво значи "Made in Bulgariа", каза Николова.

Най-продаваната българска ракия притежава мек, балансиран вкус, кехлибарен цвят и интензивен аромат на добре узряло грозде. Алкохолната напитка е уникална, защото е направена по автентична рецепта от ароматни български сортове, отгледани в собствените лозя на "Винпром Карнобат"." В "Карнобатска гроздова" се преплитат вкусовете и ароматите на най-доброто българско грозде, както и любовта и меракът на карнобатските майстори, затова най-българската ракия печели все повече почитатели по света", обясни Николова.

 

AGRO.BG

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.