1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Рекорд при месопроизводството в Германия

Рекорд при месопроизводството в Германия

През първите три месеца са били заклани 15 милиона свине

Почти 2,1 милиона тона месо е произведено в Германия през първото тримесечие на годината. Това са близо 59 хиляди тона или 3% повече от същия период на 2014-та. 

Най-голям дял запазва свинското – 67%. На второ място е птичето месо с 18 на сто, а на трето – говеждото с 13,7 %. Овче, козе и конско са допринесли общо за 0,3 %.

През първите три месеца са били заклани 15 милиона свине, с 436 хиляди повече в сравнение с миналата година. 92,5 на сто от тези животни са били отгледани в страната, вносните са наброявали само 103 хиляди. Общо са произведени 1,4 милиона тона свинско месо, като най-големите производители са провинциите Северен Рейн-Вестфалия с 490 хиляди и Долна Саксония с 447 хиляди тона.

Говеждото месо за споменатия период е било 286 хиляди тона, като за целта са заклани 895 хиляди животни. 

Нов рекорд за първото тримесечие бележи производството на птиче месо – 374 хиляди тона, 2,2 процента повече от миналата година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.