1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Търговците на зеленчуци във Велико Търново не работят заради студа

Търговците на зеленчуци във Велико Търново не работят заради студа

Стоката се разваля и става непродаваема

Търговците на зеленчуци на кооперативния пазар във Велико Търново не работят. Причина са ниските температури.

На пазара в Старата столица могат да се намерят само плодове и цветя. Заради студеното време стоката се разваля и става непродаваема, а търговците не могат да издържат на открито.  Не липсват обаче и ентусиасти. Мария Трифонова от 25 години е на пазара и разказва, че не е  пропуска нито ден.

Някои от продавачите са измислили  лесен начин за справяне със замръзването на плодовете и зеленчуците. На щанда си търговците поставят само табела с предлаганата стока, която прибират в склада. Там водят клиентите, за  да си изберат лично какво искат. Склад обаче имат само двама от продавачите на пазара.

Цветарите са по-облагодетелствани от колегите в централната част на пазара. Преди година по инициатива на кмета Даниел Панов зоната за цветя бе оградена от заслони. Изпълнителният директор  на пазара инж. Михаил Савов  заяви, че  има  идея  и  проект целият  пазар  да  бъде  съборен  и  на  негово  място  да  се  изгради нов, на  който  всички маси  да бъдат  на  закрито. Идеята е заложена  като  точка от дневния ред на общинският съвет  във Вeлико Търново.

Автор: Соня Симеонова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.