1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Българската преработвателна индустрия се модернизира със средства от ПРСР

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Българската преработвателна индустрия се модернизира със средства от ПРСР

И още: Как новият закон за виното ще защитава интересите на потребителите

По традиция в края на всяка година е време за малко почивка, равносметка и за ... раздаване на награди. Поредните призове бяха връчени в столичен хотел в присъствието на представители на агробизнеса. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви срещнем с носителите на наградите „Еврофермер“ и „Млад еврофермер на годината“.

Още този месец ще започне изплащането на субсидиите на бенефициентите по мерките 214, 213, 211 и 212, заяви Светлана Боянова по време на пресконференция по повод приключване на информационна кампания, насочена към няколко от мерките на Програмата за развитие на селските райони. Какво ново очаква кандидатите и бенефициентите по програмата – ще ви разкажем само тази седмица в АГРОФОРУМ.

И една тревожна вест - реколтата от рапица в Добричка област е пред провал, алармираха земеделски производители. Ще ви покажем кадри на редки и непоникнали посеви, които дават минимални шансове за реколта през следващата година.

И още: тази седмица ще ви заведем в преработвателно предприятие в Първомай, за да видите как е модернизиран производственият процес в него и в какво са инвестирани европейски средства, за да се повиши качеството на произвежданите храни.

Пазарът в трети страни дава големи шансове на българските млекопреработватели да увеличат пазарния си дял и да популяризират наши традиционни продукти. В това ни увери Симеон Присадашки, който е зам.-председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България. Той ще ни разкаже как българският бизнес ще атакува пазарите в Австралия и Близкия Изток с реклама и дегустация на висококачествени млечни продукти.

По-голям контрол на винопроизводителите у нас и диференциране на различните вина – това са основните моменти в новия закон за виното. За коментар по готвените промени тази седмица в предаването разговаряме с инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното.

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" може да видите ТУК

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.