1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Винен индекс 2012 г. оцени най-добрата колекция на пазара у нас

Винен индекс 2012 г. оцени най-добрата колекция на пазара у нас

Вината на Винпром Ямбол – Villa Yambol, получиха престижното отличие за Златна колекция на 2012 г.

Ежегодната инициатива на Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки – Винен индекс 2012 г. приключи. В оспорваната надпревара бяха оценявани всички български и световни марки вина, които са налични в търговската мрежа у нас. Резултатите от измерването на вината у на потвърдиха думите на земеделския ни министър Мирослав Найденов от последните дни, че българското винопроизводство процъфтява и заслужава водещи позиции у нас и по света.

Доказателство за отличното винопроизводство станаха вината на Винпром Ямбол – Villa Yambol, които получиха престижното отличие за Златна колекция на 2012 г. и задминаха с лекота дори вносните марки. Колекцията на Villa Yambol се състои от сортовете Шардоне, Мускат, Каберне и Мерло и може да бъде открита във всички вериги и магазини. За нея журито каза, че е с открояващ се характер и стил, с ефирен вкус и многопластови аромати. Организаторите лично поздравиха производителя Винпром Ямбол и коментираха, че резултатите са прецедент в историята на Винен индекс, защото досега марка с толкова достъпна цена не е достигала до най-високите призове.

От началото на 2012 г. вината Villa Yambol добавиха към портфолиото си с отличия редица медали и награди. През месец май марката се завърна от САЩ, където се проведе престижния конкурс Critics Challenge International Competition. Villa Yambol Muscat бе единственото българско вино, което е отличено с медал сред стотици световни брандове. Само от началото на годината вината имат редица златни медали от престижни родни и международни конкурси като Винария, Chardonnay du Monde, Decanter World Wine Awards, Iinternational Wine Challenge, International Wine and Spirits Competition и др.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.