1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Животновъди от Русенско се запознаха с новите технологии при отглеждане на млекодайни животни

Животновъди от Русенско се запознаха с новите технологии при отглеждане на млекодайни животни

Остава трудна реализацията на продукцията

Фермери от Русенско се запознаха с новите технологии при отглеждане на млекодайни животни. Повечето от крупните фермери в страната спазват европейските изисквания за добив на висококачествено и хигиенно мляко. Това заявиха от Института по планинско животновъдство и земеделие.

В рамките на семинара присъстващите фермери се запознаха с правилното хранене и хуманното отношение към млекодайните животни като предпоставка за подобряване на качеството и повишаване на млеконадоя.

Нужна е по-добра синхронизация между ветеринарните лекари и Фонд „Земеделие“, когато животновъдите декларират добитъка си, споделя фермер от района на Русенско. Остава трудна и реализацията на продукцията.

Във връзка с епидемията от заразен нодуларен дерматит в Южна България стана ясно, че досега в Русенска област няма регистриран случай. В началото на месеца е имало съмнение за зараза в с. Тетово, но четворната експертиза е била отрицателна.

Фермерите се опасяват, обаче, че редовната дезинфекция и дезинсекция няма да спасят добитъка от нодуларния дерматит, тъй като той се разпространява чрез комари, кърлежи и контакт с други животни.

Автор: Татяна Савова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.