1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Каптан 80 ВГ – Оригинал! Силит 40 СК – без компромиси!

Каптан 80 ВГ – Оригинал! Силит 40 СК – без компромиси!

Еталони в овощарството

Болестите по овощните култури са предизвикателство за овощарите, които имат за цел получаването на стабилни добиви с високо качество. Затова изборът на фунгицид е от определящо значение в този сектор. Агрономите на Ариста препоръчват използването на Каптан 80 ВГ и Силит 40 СК.

Каптан 80 ВГ е широкоспектърен фунгицид за борба с редица икономически важни болести в зеленчукови, овощни (семкови и костилкови) и ягодоплодни култури.

Каптан 80 ВГ е контактен фунгицид с отлично предпазно действие срещу широк спектър от фитопатогени (гъбни болести). Инхибитор на кислородния обмен, той задържа прорастването на спорите и не позволява развитието на мицела, както в начални, така и в напреднали стадии на инфекция. 

Каптан не нарушава опрашването, пръскан в цъфтеж, не предизвиква малформации по плодовете на третираните култури! Широк фазови диапазон на приложение! Лесно се работи с него - не е необходимо предварително разбъркване, а може директно да се изсипва в резервоара на пръскачката! 100% разтворимост за 2 минути при включена бъркалка! Оригинал!

Силит 40 СК – локално-системен фунгицид с предпазно и лечебно действие срещу ръжди и струпясване в овощарството.

Каптан и Силит се допълват комплексно, като проявяват бързо действие – веднага след прилагане, с дълго последействие 7-10 дни дори в лошо време и неблагоприятни условия.

Ниска температура по време на третиране или след това на намаляват ефективността. Продуктите осигуряват максимална защита, дори при тежка инфекция.

Каптан и Силит се предлагат от Ариста ЛайфСайънс. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.