1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Защо фермерите искат горива без акциз и как редовият потребител ще купува мляко направо от фермата

Защо фермерите искат горива без акциз и как редовият потребител ще купува мляко направо от фермата

Тези и още актуални теми от агробизнеса гледайте в предаването АГРОФОРУМ

Ще бъде ли нотифицирана държавна помощ за акциза върху горивата, които земеделските производители искат и защо тя е така важна за тях? На тези и други актуални въпроси ще отговори председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов.

Не пропускайте да разберете и какви продукти директно от фермите можем да купуваме и какво е отношението на браншовите организации към излезналата наскоро Наредба за директни продажби. Повече за нея и как да се възползваме от нея – като потребители или като производители, ще узнаете само ако включите телевизора си в точния час на точния канал.

Ако пък сте лозар или просто се интересувате от новостите в този бранш – и на вас има какво да покажем. Ще разберете какво се случва, когато в лозето влезе нов френски самоходен гроздокомбайн. Името на „главния герой” няма да разкриваме – гледайте и ще научите кой е той и на какви чудеса е способен. Стопаните от Карнобатско вече видяха на живо това технологично чудо, ако искате да го видите и вие – не забравяйте да гледате АГРОФОРУМ.

И пак на тема лозарство: вярно е, че тази година дъждовете изненадаха неприятно производителите на грозде, но който е внимавал и не е пропуснал съветите на специалистите, се радва на хубави чепки тази есен. Как правилната и навреме проведена растителна защита е спасила лозята в карнобатското село Венец и какви поуки можете да си извадите, ако и вие сте лозар – за това се е погрижил нашият екип. Ще ви запознае с най-модерните препарати, произведени от световноизвестна фирма. За вас остава да гледате репортажа ни и ако тази година вместо гроздови зърна сте ронили сълзи, следващата се погрижете да берете хубава реколта.

И понеже ще контрирате, че всичко става с пари (пък което не става с пари – става с много пари), ще ви покажем репортаж и от годишната среща на местните власти в „Албена”. От него ще научите за проблемите по общинските мерки на Програмата за развитие на селските райони и какви са предложенията на кметовете, за да стане по-ефективно усвояването на европарите, предназначени за облагородяването на селските райони у нас. И още нещо, което не е за изпускане – първото си интервю като изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” Светослав Симеонов даде пред нашия екип.

А накрая – за онези, които са се захванали с рапица и искат да изкарат добри доходи от тази нашумяла през последните години култура. С какво да я третирате, за да понесе по-леко идващата зима и как да я спасите от наглостта на плевелите? Ще ви разкажем за опита на старозагорска агрофирма, която е решила тези проблеми на обработваемите си площи в землището на с. Могила. Не пропускайте репортажа, защото точно сега е моментът за решителни действия – от тях зависи каква реколта ще приберете догодина.

Вижте видео ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.