1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Нови ударни попълнения в портфолиото на KWS България

Нови ударни попълнения в портфолиото на KWS България

Край село Паскалево компанията представи новата си селекция при царевица и слънчоглед

За шеста поредна година KWS България представи в Добруджа една от най-мащабните си платформи. Край село Паскалево бяха представени всички култури, с които компанията излиза на българския пазар. „Доскоро тук на полето на Живко Василев от фирма „БИО“ ООД имаше и есенни култури, които бяха пожънати с много добри резултати. В момента акцентираме върху нашето портфолио от царевица, слънчоглед и сорго за зърно и силаж“, заяви Петко Василев – управител на KWS България и уточни:

„Освен традиционните и добре познати хибриди, могат да се видят и всички нови предложения, които ще влязат в портфолиото ни догодина. При слънчогледа поставяме акцент върху новите предложения в групата сулфонилурея. Така имаме продуктова листа, достойна за първа лига в тази култура. Обогатяваме и соргото с две нови предложения.“

квс-паскалево1

KWS България си подаде ръка за стратегическо партньорство с „Органик Инвест Био Защита“ ООД, тъй като проблемът с неприятелите през последните години е особено сериозен. В момента в Добричка област има силно нападение от ливадна пеперуда и вече има летеж на третото поколение. „KWS България е социално отговорна компания, която освен добра генетика иска да даде и добавена стойност на земеделските производители. Затова помагаме на нашите партньори в тяхната задача да завърнат трихограмата в България. Извършихме колонизация на мрежа от опити със задължителните контролни зони, за да видим ефекта, ползата и икономическия смисъл на това биологично решение. В този момент се появи острия проблем с масовия каламитет на пеперудата и бързо сформирахме Кризисен щаб“, допълни Петко Василев.

квс-паскалево

Присъстващите земеделски стопани успяха да обиколят парцелите с хибриди царевица и слънчоглед и да разгледат новите предложения, информация за които на място даваха Светослав Серафимов – продуктов мениджър в KWS България, и Георги Петков – регионален представител на компанията за Добричка област.

При царевицата акцентираме върху най-интересните и най-новите предложения. Това са двете селекционни програми PLUS4GRAIN за интензивно отглеждане на хибриди и много актуалната към момента CLIMACONTROL3, насочена към екстремно сухи условия. Общо 4 нови хибрида включваме в тези технологии, допълни Светослав Серафимов.

В портфолиото със слънчоглед от догодина ще има 3 хибрида, устойчиви на сулфонилурея.

Откритият ден край село Паскалево завърши с много изненади и награди за присъстващите земеделски стопани.

квс-награди

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.