1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Преди обяд ще бъде слънчево с максимални температури между 31° и 36°

Преди обяд ще бъде слънчево с максимални температури между 31° и 36°

В следобедните часове и през нощта срещу сряда над страната ще има временни увеличения на облачността

Преди обяд ще бъде слънчево. В следобедните часове и през нощта срещу сряда над страната ще има временни увеличения на облачността и на места в Западна и Централна България и Лудогорието ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

В Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, временно ще се усили и с него ще започне да прониква по-хладен въздух. В Източна България през деня ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 31° и 36°, малко по-ниски в Северозападна България - 29°- 30°. В София – около 31°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Максимални температури 26°-28°. Температурата на морската вода е между 22° и 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще бъде слънчево, но около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. По-значителни ще са валежите в централната част на Стара планина. По-билата все още ще духа умерен до силен югозападен вятър, в по-ниските части – ще започне да се ориентира от северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 22°, на 2000 метра около 16°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца. Към края на деня слабо ще се повиши.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.