1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. През по-голямата част от деня ще остане предимно облачно

През по-голямата част от деня ще остане предимно облачно

На места в западната половина от страната и североизточните райони все още ще превалява дъжд

През по-голямата част от деня ще остане предимно облачно и на места в западната половина от страната и североизточните райони все още ще превалява дъжд, в планините над 1500 метра - сняг. По-късно след пладне ще започне процес на разкъсване и намаление на облачността. Ще духа слаб, в Източна България умерен северен вятър. Студено за октомври време с максимални температури между 8° и 13°, в София 8°-9°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и вече ще бъде по-високо от средното за октомври.

Над Черноморието облачността ще започне да се разкъсва, в следобедните часове и ще намалява. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури 9°-11°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнение на морето ще бъде 2-4 бала.

Над планините облачността ще се задържи предимно значителна. Билата често ще са в мъгла. На места ще превали слабо: над 1500 метра - сняг, в по-ниското - дъжд. Вятърът ще бъде от северозапад - умерен до силен. По-късно след пладне облачността ще започне да намалява. Максимална температура на 1200 метра - около 4°, на 2000 метра - около минус 3°.

 

Етикети дъжд, време, НИМХ
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.