1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Студено и ветровито ще е времето през следващата седмица

Студено и ветровито ще е времето през следващата седмица

Снимка:

Понижението на температурите ще започне още от утре

Студено и ветровито, а по планините и снежно ще е времето през следващата седмица. Температурите рязко ще се понижат, като в Северна България във вторник и сряда ще са около 10 градуса. Понижението на температурите ще започне още от утре, като от запад облачността ще започне да се увеличава и през нощта над страната ще премине студен атмосферен фронт. На места ще превали, но валежите няма да са съществени. Ще се усили вятърът от северозапад и утре дневните температури ще бъдат с 3 до 5 градуса по-ниски от днешните.

В събота вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усилва, особено в източните райони, Добруджа и Лудогорието. Облачността ще бъде променлива, значителна в Източна България, където ще превалява дъжд. Температурите ще продължат да се понижават и ще бъдат от около 17 градуса на север до 25-26 в югозападните райони.

В неделя ще остане облачно, със слаби превалявания на места в северните и планински райони. Дневните температури ще са между 15 и 24 градуса. Ще продължи да духа умерен вятър от североизток.

В началото на следващата седмица ще бъде още по-студено, като във вторник и сряда в северната част на страната температурата ще е около 10 градуса. Ще превалява, като на места в южната част на страната и Рило-Родопската област преваляванията е възможно да бъдат значителни. По северните била на Стара планина и най-високите части на Родопите е възможно да вали сняг.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.