1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. В Югозападна България и Рило-Родопската област ще превали дъжд

В Югозападна България и Рило-Родопската област ще превали дъжд

Вятърът от запад-северозапад ще се усили

Вятърът от запад-северозапад ще се усили, още преди обяд в Североизточна България, а по-късно през деня и в Югоизточна - ще се ориентира от североизток и изток. С него ще проникне хладен въздух. Ще има увеличения на облачността и в следобедните часове в Югозападна България и Рило-Родопската област ще превали дъжд. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

През нощта срещу събота ще превали на отделни места и в останалата част от страната. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 19-20° в североизточните райони до 28° в югозападните. В София - около 22°.

По Черноморието ще духа умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от изток-североизток. Максимални температури от около 20° по северното крайбрежие до 25° по южното. Температурата на морската вода е 18° на север, а на юг достига до 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Ще духа умерен, по високите и открити части силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра - около 9°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за септември и през деня няма да се променя съществено.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.