1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Времето ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд

Времето ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд

Снимка:

Температурите ще са без съществен дневен ход и следобедните ще са между 9° и 14°

Времето ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, значителни в Североизточна България. Очаквани количества там 40 – 50 л/кв.м. В южните райони от страната валежите на много места временно ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще бъде предимно умерен, в източните райони до силен. Температурите ще са без съществен дневен ход и следобедните ще са между 9° и 14°, в Южна България – до 19°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа умерен и силен източен вятър, който до края на деня ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили. След полунощ и в сутрешните часове по северното крайбрежие валежите ще са значителни. Температурите ще са без съществен дневен ход – между 16° и 20°. Вълнението на морето ще е 4-5 бала. Температурата на морската вода е 17° - 18°.

Над планините ще бъде облачно, преди обяд и дъждовно. След обяд валежите временно ще спират. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималната на височина 1200 метра ще е 9° – 10°, на 2000 метра – около 5°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.