1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Затоплянето ще продължи, максималните температури днес ще са между 29° и 34°

Затоплянето ще продължи, максималните температури днес ще са между 29° и 34°

Преди обяд ще духа до умерен южен вятър, който до края на деня ще се ориентира от запад

Днес в предобедните часове времето ще бъде слънчево. След обяд и привечер ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Северна България и планинските райони ще превали и прегърми. Преди обяд ще духа до умерен южен вятър, който до края на деня ще се ориентира от запад. Затоплянето ще продължи и максималните температури, в повечето места, ще са между 29° и 34°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд и привечер с временни увеличения на облачността по северното крайбрежие, но без валежи. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 21° - 23°.

Преди обяд над планините ще бъде слънчево, но след пладне и привечер ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен западен, по високите и открити части – силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 15°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде около средното за месеца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.