1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. „Агритехника 2011“ ... или върхът на техническия прогрес в земеделската индустрия

„Агритехника 2011“ ... или върхът на техническия прогрес в земеделската индустрия

Бизнес климатът се подобрява, фермерите са готови да инвестират все повече и повече

„Агритехника“ в Хановер е водещият форум за бъдещето на земеделската индустрия. Това се потвърждава от тазгодишното рекордно издание (от 15-ти до 19-ти ноември) с 24 изложбени зали, с над 320 хил. кв. м изложбена площ и 2748 изложители от 48 страни.

Организаторите на „Агритехника“ съобщават, че броят на фирмите участнички е нараснал със 17% спрямо предишното издание от 2009 г. Най-голямото световно изложение за агротехника и оборудване, събиращо на едно място експерти от индустрията, земеделието, науката и консултантския сектор, затвърждава ролята на селското стопанство като ключова индустрия на 21 век и показва динамичното развитие на сектора, което тази година е особено осезателно. Освен това бизнес климатът постепенно се подобрява и това се доказва от очакването европейският пазар за земеделска техника да достигне около 24 мрлд. евро тази година.

Експертите са единодушни, че пазарът на земеделски машини е по-силен откогато и да било. Нараснал е броят и на потенициалните купувачи и затова индустрията работи на пълен капацитет, за да задоволи търсенето. А фирмите участнички в изложението се състезават в представянето на последните си разработки и достижения, които увеличават производителността и снижават разходите във фермерската работа.

Много от световните играчи в индустрията получиха и достойно признание на своите нови технически решения. Над 320 иновации показва тазгодишната „Агритехника“. Бяха присъдени два златни и 39 сребърни медала.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.