1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Български селскостопански дронове без аналог в света от Агрокоптер Европа

Български селскостопански дронове без аналог в света от Агрокоптер Европа

За сеитба и растителна защита на посевите

Сериозни инвестиционни намерения заяви Агрокоптер Европа с пускането на пазара на най-новата си разработка – 60-литров дрон. Уникалността му се изразява в голямата му товароподемност, както и в органа му за сеитба.

Предназначението му основно е за третиране на посевите с ПРЗ. Моделът се казва Балкан. Производителността му е около 250 дка/ч. За една работна смяна от 8 ч могат да бъдат покрити около 2 000 дка. Предимствата на дрона са, че не погазва посевите. С около 25% се спестява работен разтвор, тъй като технологията на изпръскване е ултрамалообемна. С дрона може да се внася и трихограма.                          

Агрокоптер Европа премести производството си в Пловдив заради войната в Украйна. Преди това компанията е осъществявала производството си в двата завода, ситуирани в Днипро и Харков. Понастоящем агродроновете се продават под българска марка. Това обясни изпълнителният директор на компанията Борислав Петков по време на платформата, организирана от Добруджанския съюз на производителите „Дни на полето“ в с. Гешаново.

Към българските дронове с нескрит интерес гледат родните земеделци, а също така и от Унгария и Чехия, Полша и Румъния, както и от Турция, призна Борислав Петков.

Агрокоптер Европа произвежда дронове с различна големина, предназначени за обезпечаване на широк кръг култури от зърнено-житни и зеленчукови - до лозя и овощни градини.

Agrodron

„Най-важното нещо, на което залагаме, е сервизът. Разполагаме с оборотни машини, така че при евентуална повреда авариралата машина да бъде подменена с нова до отстраняване на проблема“, увери Борислав Петков.

 

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.