1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. БАТА АГРО стартира за 13-ти път, ето какво ще откриете там!

БАТА АГРО стартира за 13-ти път, ето какво ще откриете там!

Най-големият форум за земеделска техника в България БАТА АГРО стартира днес. Организира се от Българска асоциация на търговците на агротехника, а началото на събитието постави служебният земеделски министър проф. Христо Бозуков. Това е 13-то издание на Специализираното изложение, като традиционно на него се представя най-новото от агротехниката и технологичните иновации. Участници са представителите на най-големите световни брандове за земеделска техника, търговци на семена, торове и препарати за растителна защита, широк кръг от фирми за продукти и услуги за земеделието, включително резервни части, сервизни дейности, финансови институции, консултантски компании, автомобилни компании и други.

Ето какво каза проф. Бозуков на откриването:

„Модерното земеделие не може да се развива без съвременна техника. Развитието на земеелието е възможно чрез работа в посока към иновационнит епроцеси в селското стопанство и чрез активното подпомагане не земеделското производство както по линия на европейските фондове, така и с национални средства. Подмяната на старата техника и необходимостта от преминаване към съвременни начини на производство е това, от коеот се нуждае българският земеделски стопанин, който има амбиции да се развива. Мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства от ПРСР 2014-2020 е това, от което се нуждае земеделският стопанин. Финансовата помощ от минимум 50% от разходите на стопаните, е мотивът, който прави мярката толкова привлекателна. За периода 2015-2020 в страната са регистрирани 6505 нови колесни трактора и 942 нови зърнокомбайна.“

Към момента участие са заявили 183 фирми на площ от близо 40 000 кв.м. Това е най-голямото издание на БАТА АГРО като площ до момента. Изложението е юбилейно, тъй като отбелязва 10 години от първото издание на форума.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.