1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Германско качество във всеки детайл

Германско качество във всеки детайл

Актуални машини за есенната кампания представи Ири Трейд в Дни на полето край Гешаново

За първи път платформата Дни на полето, организирана от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите, показа един уникален формат – иновации в действие. А когато става дума за иновации, няма как да не присъстват двата световни бранда Deutz-Fahr и Köckerling. Техният официален представител за България – фирма Ири Трейд показа пред зърнопроизводителите трактори Deutz-Fahr 9340 TTV с максимална мощност 336 к.с. Моделите са свръхмодерен, високо интелигентни, предоставящи уникален комфорт и най-иновативните технологии. Решаващ фактор е най-високата производителност при най-нисък разход на гориво. Няма алтернатива на шестцилиндровия двигател Deutz TTCD 7.8 л., Twin turbo с двустепенен турбокомпресор и интеркулер, както и на технологията SCR, DPF и DCR. Предният мост DANA с окачване гарантира изключителен комфорт и маневреност. Иновативната рама позволява на оста да се люлее свободно в рамките на ± 45 мм. Това значително увеличава ефекта на окачването. Ъгълът на завиване е до 50 градуса.

Ири Трейд представи пред гостите на Дни на полето директна пневматична сеялка Köckerling Ultima CS 600. Най-отпред на сеялката е монтирана подравнителна дъска, която е хидравлично управляема. Може да сее директно върху стърнища независимо дали след царевица или слънчоглед. Тази сеялка може да работи при всякакви условия. След това има колело, което прави подготовка на посевния елемент. Т.е., има еднакви условия и поставяне на семето гарантирано на една и съща дълбочина. Всеки работен орган има отделен цилиндър, като налягането на цилиндрите се задава едновременно и по този начин се гарантира едно и също налягане, един и същи натиск върху почвата, който може да стигне до 250 кг на кв./см и в същото време се гарантира равномерност и еднообразност на засяването.

4-метровият стърнищен култиватор Köckerling Quadro също привлече вниманието на иновативните земеделци. Използва се за плитка следжътвена обработка, както и за дълбоко разрохкване – до 40 см.

Машината извършва оптимално смесване на почва със слама. Посредством работните органи Top Mix, оборудвани със бързосменна система с 1 болт, QUADRO постига оптимално и еднородно смесване на почвата със слама със сравнително ниска теглителна сила.

Когато е необходима плитка обработка на почвата, системата Top Mix, оборудвана със стреловидна лапа, прави възможна плоската обработка с равномерно и цялостно срязване на пласта.

QUADRO е много подходящ и за дълбоко разрохкване. Системата Top Mix в комбинация със бързосменната система може лесно и бързо да бъде преоборудвана за обработка на почвата до 40 см.

И още една машина беше в центъра на вниманието по време на Дни на полето. Компактната дискова брана с транспортно шаси Köckerling Rebell Classic T 800 е предназначена за плитка обработка на почвата. С тази машина се извършва както плитка обработка на почвата веднага след жътва, така и подготвяне на почвата за традиционна сеитба или сеитба на мулч. След оран Rebell classic постига отлични резултати чрез раздробяване на органичната маса и изравняване на почвения хоризонт. При работна дълбочина от 3 до 12 см, Rebell се показва извънредно лека при движение и представлява ефективна и производителна машина за вашето стопанство.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.