1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Ще донесе ли американският опит в мениджмънта и земеделието успех на българските фермери

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Ще донесе ли американският опит в мениджмънта и земеделието успех на българските фермери

И още: Тежката зима не уплаши зърнопроизводителите, засели гъвкави немски хибриди

Ако през тази пролетна кампания заложите на царевицата като перспективна култура, не се съмнявайте, че тя ще бъде. Защото ще имате гарантирано високи добиви след като я опазите от плевели с новия гъвкав почвен хербицид Мерлин Флекс. И в суха, и в дъждовна пролет, той ще бъде вашето решение за успешен старт на културата. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви разкажем защо той беше награден с приз за иновация по време на изложението АГРА 2012.

Иновации и световни премиери и при земеделската техника по време на престижното изложение в Пловдив. Само че с тях дойде и новината, че машини от световноизвестни марки ще идват у нас на много по-добри цени. Това ще бъде резултат от дейността на новото българо-американско дружество Titan Machinery Bulgaria, което вече е част от Titan Machinery Inc. от САЩ – най-големият дилър на CNH в световен мащаб.

В предишни предавания вече засегнахме темата с пропадането на площите с рапица в страната. По информация на Националната асоциация на зърнопроизводителите 50% от полетата с тази култура са в критично състояние. Има обаче посеви, които не са се повлияли толкова съществено от тежката зима. Каква е причината за това и кои са щастливците, които ще се радват на добра реколта през лятото – гледайте тази седмица в АГРОФОРУМ.

И като допълнение към това идва и новината, че българският земеделец все повече се интересува от качеството на продуктите, които използва в производството си. Това напълно се отнася и за храненето на културите. Стопаните започнаха активно да инвестират в цялостни схеми, препоръчани от агрономи, които са съобразени с техните почви и култури. Вижте тази седмица в АГРОФОРУМ има ли спасение за пострадалите посеви с рапица.

Въпреки тежката зима тази година не бързайте да прогнозирате лоша реколта от пшеница. Ако послушате съветите на агрономите каква растителна защита да приложите на посевите, имате шанс да промените резултатите във ваша полза.

И в последния материал тази седмица ще анализираме пазара на ПРЗ, за да видим защо има негативна тенденция по отношение на търговските принципи. Въз основа на какво той търпи динамика, развитие и дори противоречия – вижте единствено тази седмица в АГРОФОРУМ.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" за периода 17.03.-24.03.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.