1. Начало
  2. Видеа
  3. Селекция
  4. ПОРТФОЛИО ФАРМ 2021 - успешната формула за избор на продукт

ПОРТФОЛИО ФАРМ 2021 - успешната формула за избор на продукт

Corteva Аgriscience при земеделеца Симеон Бянов

Corteva Аgriscience™ проведе ПОРТФОЛИО ФАРМ 2021 пред земеделци за района на Русе. Между селата Иваново и Пиргово компанията представи в мащабен полеви парцел всички хибриди от портфолиото при царевица и слънчоглед. Показа и различни посевни норми и тяхното влияние при развитието на три хибрида царевица.

„Портфолио Фарм е една успешна формула. Причините са няколко - предлагаме цялата продуктова листа семена царевица и слънчоглед, засети и отгледани при едни и същи климатични условия, агротехника, торова норма. По този начин се стремим максимално да улесним земеделците в избора им на продукт за следващия сезон, подчерта Румяна Иванова, агроном за регион Русе в Corteva Аgriscience.

По данни на компанията най-предпочитани са продуктите от средно ранната група с превес на Optimum® AQUAmax® продуктовата линия. Р8834, ФАО 310, е с подчертано висок добивен потенциал, който се доближава до резултатите на хибриди с ФАО 360-380. Р9610 е високодобивен хибрид с ФАО 370 и едно от новите предложения на фирмата в тази група по ранозрелост. Слънчогледовите пити са много добре озърнени дори в средата. Всички познават слънчогледа на Pioneer℗ P64LE25. На това поле са представени и двата нови Eкспрес толерантни хибрида слънчоглед на фирмата: P64LE137 и P64LE136. Два многообещаващи, средно ранни хибрида с висок потенциал за добив, много добра качествена характеристика и здраво, стабилно стъбло.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.