1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Зам.-министър Боянова ще вземе участие в Международното изложение „Европа за нас”

Зам.-министър Боянова ще вземе участие в Международното изложение „Европа за нас”

Снимка:

Организатор на събитието е Български икономически форум

Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова ще участва в официалното откриване на Международното изложение за проекти по европейски и международни програми „Европа за нас”. Организатор на събитието е Български икономически форум със съдействието на Представителството на ЕК в България и Централното координационно звено. Международното изложение „Европа за нас” ще се проведе от 13 до 15 май 2011 г. в София на откритите площи пред зала 6 на НДК – южен вход. Събитието ще бъде открито в 10.00 ч. на 13 май от вицепремиера и министър по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и ресорните по програмите на ЕС заместник-министри.    

В рамките на форума е предвидена еднодневна конферентна програма, на която ще бъде представен напредъкът в усвояването на всяка от програмите, финансирани със средства от ЕС.

Целта на „Европа за нас” е да популяризира пред широката общественост европейските програми, както и успешни проекти, които са в процес на реализация или са осъществени в рамките на изтеклата година. На заинтересованите ще бъдат предоставени консултации и отговори на въпроси по мерките за отделните отрасли на селското стопанство, сферата на туризма, регионалното развитие и други области. На изложението ще бъдат представени всички оперативни програми.

Със свой щанд, предназначен за иформационното обезпечаване на Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г., на изложението ще се представи и Министерството на земеделието и храните. Негови експерти, както и представители на Държавен фонд "Земеделие" и службите за съвети в земеделието, ще запознават посетителите с възможностите за инвестиции, графикът за прием на заявления за кандидатстване през настоящата година, както и ще отговарят на конкретни въпроси  по  Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.